Video

03-12-2015: De huiskat als predator
Deze documentaire gaat over het buitengewone vermogen van de kat om te jagen, dieren te doden en liefdevol te worden verzorgd door de mens. Door de eeuwen heen, is de kat een van de meest geliefde gezelschapsdieren van de mens. Vandaag de dag worden de katten aanbeden om hun schoonheid en unieke "persoonlijkheid". Toch schuilt er in de ziel van elke kat een moordenaar. In de tijd die nodig is om deze film te bekijken zullen huiskatten in de VS, 100.000 kleine zoogdieren en meer dan 30.000 vogels doden. Van de parken in Florida tot de outback van Australië, huiskatten en verwilderde katten bejagen sommige dieren tot op de rand van uitsterven. Wat doet uw kat wanneer hij het huis uitglipt? Deze film geeft misschien meer informatie over je huisdier dan je zou willen weten!

Bron: webmaster WBE Deurne

11-11-2015: Kun je het al zien?
Presentator Ajouad el Miloudi gaat op pad met wildplukster Ellen Mookhoek om voedsel te zoeken in het bos. Naar aanleiding van vleesschandalen, berichten over te weinig vitamines in ons eten en de ontwikkeling van een nieuwe ‘schijf van vijf’. Ajouad plukt met Ellen de inhoud van een salade bij elkaar en ze plukken samen een eend, die vervolgens lekker wordt gebakken. ‘Is het dan niet gek, om een eend op te eten die ook in de gracht ronddobbert? Waarom ga je niet gewoon naar de supermarkt voor een vacuümverpakt stukje vlees?’
Starttijd fragment: 20:21



Bron: NPO

27-10-2015: Zwanen op de menukaart
Starttijd fragment: 22:10



Bron: EenVandaag

14-11-2014: De Buitendienst van nieuws uit de natuur
Nederland is een belangrijk land voor ganzen. Maar de laatste jaren gaat het mis. Er blijven steeds meer ganzen in de zomer en die vreten de weilanden van de boeren kaal. Tot wel 500.000 zomerganzen blijven er in Nederland. Tom en Yannick zoeken met de beste ganzenonderzoeker van Nederland én met een jager uit wat je aan deze overlast van ganzen zou kunnen doen.



Bron: NTR

26-10-2014: Beestieboys 8: jagen en zeehond
‘Later wil ik jager worden.’ Jonge Pip leert van haar moeder en opa alle kneepjes van het ambacht
Starttijd fragment: 4.40 minuten en tweede op 14.00 minuten



Bron: NPO / VPRO

« »


De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.